KAYSERİ / BÜNYAN - Topsöğüt Ortaokulu

Ock

Enerji verimliliği haftasında okulumuzda sunum yapıldı. Kulüp danışman öğretmenimize teşekkür eder tasarruflu günler dileriz.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında faaliyet planına göre bu ayın konusu dede korkut okumaları ile ilgili öğrencilerimizde bir bilinç ve farkındalık oluşması adına pano hazırlama etkinliği yapılmıştır. Dede korkut hikayelerinden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması hakkında öğrencilere bilgi verilmiştir. Değerli öğretmenimiz ve sevgili öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine kütüphanecilik kulübü danışman öğretmeni tarafından " kitap okumanın faydaları ve kitap okuma alışkanlığı" konusunda bilgilendirme yapıldı. Kitap Okumanın Faydaları konusunda öğrencilerimiz arasında akrostiş şiir yazma yarışması yapılmış ve birinci olan öğrencimize yükte hafif ama paha da ağır bir hediye verildi. Emeği geçen herkese herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda "teknolojinin yararları ve zararları konusunda münazara çalışması yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Bünyan Belediyesi tarafından okulumuzda sıfır atık bilgilendirme semineri yapıldı.

Ara

Yüz Yüze 100 Geleneksel Çocuk Oyunları Kapsamında okulumuz ilkokul öğrencileri tarafından yağ satarım bal satarım ve mendil kapmaca oyunları oynandı.

Ara

Okulumuzda yerli malı haftası coşkuyla kutlandı.

Ara

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür. 10 Aralık İnsan Hakları Günü' ne özel olarak yaptığımız bu program ile  ırk, renk, din, cinsiyet, dilden bağımsız olarak tüm insanların eşit olduğunu vurgulamak istedik. İnsan hakları; onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır. Irkçılığa Hayır!

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında sınıflarımız bünyesinde pano hazırlandı.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda "bilen oturur" etkinliği yapıldı.

Ara

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, 1989 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'yle birlikle çocuk haklarının yasalarca tanınmasının kutlandığı bir gündür.Bu bağlamda okulumuzda öğrencilerimizle yapılan çalışmada tüm öğrencilerimiz haklarını öğrendiler .Farkındalık çalışmasından ötürü Demokrasi, insan hakları ve yurttaşlık kulüp danışman öğretmenimiz Salim AKBULUTGİLLER' e teşekkür ederiz. Çocuk hakları gününüz kutlu olsun sevgili öğrencilerimiz.

Kas

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. " Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

2-8 KASIM Lösemi Farkındalık Haftası sebebi ile lösemi farkındalığı turuncu renk ile temsil edilmektedir. Bizlerde okulumuzda öğrencilerimizin yakasına kendi yaptıkları turuncu kalpleri takarak ve turuncu giyinerek farkındalık oluşmasını destekledik. Bu hafta kapsamında kütüphanecilik kulübü danışman öğretmenimiz Ayşe KARAKAYA okulumuzda etkinlik düzenlemiştir. Yapılan etkinlikte öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesi amaçlanmıştır. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve Ayşe KARAKAYA öğretmenimize teşekkür ederiz. "LÖSEMİ DEĞİL, İYİLİK BULAŞIR"